Direct contact? Bel: 06 - 53 257 829

HomeOver ons

Over conMetis 

conMetis is een  (belasting)adviesbureau, gericht op het midden- en kleinbedrijf en op particulieren. Ingebed in een breed netwerk van specialisten leveren we hoogwaardige adviezen. Korte lijnen, geen managementlagen en het streven om het zo simpel mogelijk te houden, houden het prijspeil in de hand. Met ons maakt u vooraf heldere afspraken over wat we gaan doen en wat het u gaat kosten. Een vast uurtarief hanteren wij niet.

conMetis werkt veel samen met accountants- en administratiekantoren voor wie wij de minder vaak voorkomende, complexe adviezen verzorgen. Daarnaast bedienen wij bedrijven en particulieren rechtstreeks.

Wij werken samen met andere deskundigen, zoals (bedrijfs)juristen, notarissen, btw-specialisten

conMetis is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs  (RB) dat staat voor kwaliteit en integriteit. 

Over oprichter Jan Willem Kemper RB

Sinds mijn start als zelfstandig belastingadviseur mocht ik vele ondernemers en/of hun accountskantoren of administratiekantoren bijstaan in het traject dat van een schijnbaar onoplosbaar probleem leidt naar een situatie waar iedereen zich in kan vinden. Daarvoor wil ik eerst weten wat de cliënt zelf wil. Wat zijn de wensen, wat zijn de mogelijkheden waarbinnen een oplossing moet worden gevonden? De rest is fiscale techniek. Zonder onnodige BV-kerstbomen of andere onnodig ingewikkelde toestanden. Een advies van conMetis is in duidelijke en leesbare taal geschreven. 

Op mijn cv prijken diverse belastingadviesbureus, een ontwikkelaar van fiscale software en een beroepsvereniging waar ik het Bureau Vaktechniek mocht opzetten. Het waren leerzame periodes! Minstens even leerzaam is het geven van cursussen. De voorbereiding en de vele vragen van de deelnemers brengen verdieping in de kennis en het inzicht in het belastingrecht. 

Mijn belangstelling gaat ook uit naar de mens achter de geadviseerde en diens adviseur. Kennis van fiscale regels is belangrijk, maar komt pas echt tot zijn recht met inzicht in wat mensen beweegt. Om die reden heb ik mij verdiept in onder andere coachingstechnieken, mediation en meditatie.  

Bij mijn favoriete vrijetijdsbesteding, het zeezeilen, zijn kennis van zaken en een goede voorbereiding net zo belangrijk als in mijn werk. Voor een zeezeiler zijn een goede voorbereiding en kennis van zaken van levensbelang. Creativiteit en inzicht in de materie voorkomen onprettige of zelfs gevaarlijke situaties. Goed vooruitkijken en een goede reisplanning verhogen de kans op een aangename tocht aanzienlijk. Kom je onverhoopt in zwaar weer, dan bevorderen paniekbestendigheid en improvisatievermogen dat je een veilige vluchthaven kunt aandoen. De zeiler kent de kracht van de elementen. Hij zal niet proberen ze omver te werpen. Vergelijk het met de belastingadviseur, die weet welke mogelijkheden en de grenzen van de machtige wetgever hem geeft of oplegt.