Direct contact? Bel: 06 - 53 257 829

HomeMassage ontvangen is heerlijk!

Wat is massage?

Massage is zo oud als de mensheid. In de loop der eeuwen zijn heel veel stromingen en varianten daarop ontstaan. De ene is niet beter of slechter dan de andere. Het aanbod van nu is overweldigend groot. Je vindt oude en nieuwe technieken, en soms oude technieken met een klinkende nieuwe naam. De ene past beter bij jou, een andere misschien helemaal niet.

Niet iedereen heeft hetzelfde idee bij het woord ‘massage’. Volgens Wikipedia is massage:

het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – met de hand of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de gemasseerde. Dit kan met of zonder massageolie worden gedaan.”

Het aantal varianten is oneindig. Soms met een boeddhistische of taoïstische achtergrond, en soms met een medische. Technieken van oosterse oorsprong krijgen soms een westers tintje. Maar het Westen heeft zelf ook technieken voortgebracht.

Welke technieken gebruik ik?

Mijn massage is voor jou. Het enige doel is ontspanning van lijf en geest. Niet meer en zeker niet minder. Dit doel bereiken we samen. Afhankelijk van wat jij wilt en nodig hebt zet ik diverse technieken in. Welke dat zijn verschilt per keer, en welke naam ze hebben is niet belangrijk. Wat jij nodig hebt is bepalend.

Bij mij duurt een massage minimaal een uur, soms wat langer. Vooraf vraag ik waar jij in deze sessie behoefte aan hebt. Daarop richt ik de massage. 

Geen medische behandelingen

De massages zijn geen medische behandelingen. Natuurlijk kan een goede massage op pijnlijke plekken het leed verzachten, maar een medische behandeling is het niet. Bij twijfel zal ik je altijd adviseren een arts of fysiotherapeut op te zoeken.