Direct contact? Bel: 06 - 53 257 829

HomeconMetís NieuwsVertrouwen

Vertrouwen

Vertrouwen

Het oude gezegde dat vertrouwen te voet arriveert en te paard vertrekt geldt ook voor de masseur. Als klant word je liggend op een massagetafel op je blote lijf gemasseerd. Je bent kwetsbaar. Geen wonder dat vertrouwen en veiligheid de allereerste voorwaarden zijn voor een goede relatie tussen masseur en klant. Maar hoe weet je zeker dat de masseur die zich op zijn website uitgebreid als integer aanprijst echt betrouwbaar is? Pixels zijn geduldig. Het enige antwoord is: dat weet je nooit zeker als je de masseur niet kent..

 

Zoekend in het enorme aanbod van massages op internet vind je vast wel vreemde schippers met wie je echt niet het water op wil. Hoe vermijd je die vreemde vogels? Je kan vooraf een onderzoekje doen. Een website geeft je een eerste indruk. Lees er een paar en je weet wat ik bedoel. Sommigen vallen direct af, over anderen kan twijfel bestaan. Ook Pia, die op zoek naar een ontspanningsmasseur het internet afstruinde, vond het niet makkelijk. Ze streepte veel door en selecteerde uiteindelijk drie aanbieders om nader te onderzoeken. Met bellen, mailen en facetimen kreeg ze een tweede indruk. Ze ging na of de masseurs wel een opleiding hadden, en zocht met Google of er meer was te vinden. Ze besloot in te gaan op mijn aanbieding om langs te komen voor gesprek. Dat ging goed en ze kreeg een korte massage om te ervaren of mijn werkwijze haar zou bevallen. Dat deed het en tot  op de dag van vandaag boekt ze regelmatig een sessie.

 

Het is even belangrijk dat de masseur de klant vertrouwt. Met de schriftelijke verklaring die sommige masseurs hun klant vragen kun je mijns inziens geen vertrouwen afdwingen. Vertrouwen moet je voelen. Bovendien is zo’n verklaring niets waard als de masseur zich volgens de klant niet aan de afspraken heeft gehouden. Het is dan jouw woord tegen het zijne. Het vooraf vragen van een handtekening klinkt in mijn oren niet heel sympathiek of vertrouwenwekkend.

 

Heb ik geen goed gevoel bij een klant, dan masseer ik niet.. Als ik de indruk heb dat de klant niet op zijn of haar gemak is masseer ik ook niet voordat ik het gevoel heb dat het wederzijdse vertrouwen er is. Tot een voortijdig afscheid is het bij mij gelukkig nog niet gekomen. Het kan echter altijd.

 

Vrouwen die naar een mannelijke masseur zoeken zijn heel voorzichtig. Helaas moet ik zeggen: begrijpelijkerwijs. Er zijn nu eenmaal mannen die over de schreef gaan. Een enkeling belandde zelfs in het gevang. Het kwalijke gedrag van een kleine groep foute mannen raakt ook de integere masseurs. Je kunt daar zelf als masseur niets aan veranderen. Vertrouwen moet je verdienen, en dat gaat niet vanzelf.