Direct contact? Bel: 06 - 53 257 829

HomeconMetís NieuwsEen mooie eerste ervaring

Een mooie eerste ervaring

Een mooie eerste ervaring

Joost *), eind 40,  schoof een paar maanden geleden met zichtbare tegenzin de massageruimte binnen. Zijn vrouw had hem een massage aangeraden, en om haar een plezier te doen had hij een afspraak gemaakt. Zijn vrouw had hem vaak voorgehouden dat een massage heel ontspannend kan zijn, maar zelf geloofde hij daar niets van. Het lijkt hem raar om door iemand te worden aangeraakt. Ik stel hem op zijn gemak en leg uit wat ik doe en wat niet, en dat het hem vrij staat om niet gemasseerd te worden. Iemand tegen zijn wil masseren staat niet in mijn programma. Langzamerhand laat hij wat los over zijn werkstress, moeilijkheden met collega’s, onzekerheid, ruzie met een van zijn vrienden. Uiteindelijk kiest hij gedecideerd voor een volledige massage van 1,5 uur.

Hij praat honderd uit.  Zijn hele lijf voelt strak, veel te strak aan. Hij kan niet veel druk hebben. Het doet snel pijn en daarom masseer ik heel behoedzaam. Pas als hij van de tafel stapt wordt het even stil. Ik zie tranen, zeg niks en geef hem een tissue. Als de tranen gedroogd zijn geeft hij ruiterlijk toe dat zijn vrouw groot gelijk had. Het was heel fijn en ontspannend!  En helemaal niet raar. Dat belooft wat voor een vervolg, want vaak is de spanning een tweede keer veel minder waardoor de massage intenser wordt beleefd. Ik zie een andere man dan anderhalf uur eerder. Hij is heel blij te zijn met zijn nieuwe ervaring en pakt direct zijn telefoon om een nieuwe afspraak te maken.

Twee weken later zie ik hem weer. Zijn stress is niet over, maar zijn tegenzin wel. Zelfde recept graag, zegt hij. Maar, zo werkt het bij mij niet. Eerst even kijken wat nu het beste bij hem past. Dit keer zegt hij helemaal niets. Zo kan hij  zich veel beter over geven aan het moment, aan de massage, aan zichzelf en aan zijn gevoel.

Dit zijn de ervaringen die het masseren zo mooi maken. Dat ik een klant erbij heb, en inmiddels twee want zijn vrouw komt ook, is meegenomen!

*) Joost is een verzonnen naam. Het verhaal is een impressie van mijn indrukken, die met instemming van Joost mogen worden gebruikt.